15 de gen. 2021

El PDeCAT demana que el confinament al Moianès passi a ser comarcal

El partit denuncia «la greu afectació econòmica» que comporten per al territori les restriccions d'àmbit local redacció. moià 15.01.2021 | 22:58

El PDeCAT del Moianès demana a la Generalitat que es replantegi les mesures de confinament i que en el cas del Moianès passin de ser d'àmbit local a comarcal.

El partit al·lega a través d'un comunicat el caràcter rural del territori, «amb una població total de 13.600 habitants i amb una gran part de municipis que no disposen de tots els serveis necessaris».

El PDeCAT sosté que el confinament municipal aplicat a contextos com aquest «comporta una greu afectació econòmica per a gran part dels negocis que els proveeixen, i dificulta el dia a dia dels ciutadans». A més, el partit hi afegeix que el compliment de la mesura sobre el terreny «requereix d'una gran capacitat de vigilància i control» per part dels cossos policials. Una mesura que, per altra banda, segons el partit no ha comportat una reducció del risc de rebrot ni dels nivells de contagi a la comarca. 

15 gener 2021

Regió7