30 de juny 2020

Enrenou a Moià per les pintades d’Arran en edificis i a la paret del Club Esportiu

juny 30th, 2020 Dídac Garcia 


El Club ha denunciat que el passat diumenge es van fer unes pintades a les parets de les instal·lacions en motiu del 28-J i la reivindicació sobre els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI. Els escrits estan signats pel col·lectiu polític Arran Moianès. De fet, aquesta no és l’única pintada que l’Organització juvenil de l’Esquerra Independentista ha fet a Moià en relació a la jornada de protesta.

El Club Esportiu ha defensat que està al costat d’aquesta lluita i troba la reivindicació social necessària, però no comparteix la manera de fer arribar el missatge. De fet, el club que inclou futbol, tennis, piscina i pàdel a les seves categories ha compartit imatges sobre l’equip femení de futbol mostrant una pancarta amb el lema “Vives i combatives” i d’altres publicacions a les xarxes a favor de la igualtat de drets i oportunitats pel 8 de març, el dia de la dona. El mateix Club ha destacat que l’entitat és gent voluntària que dedica hores al servei d’una tasca social i esportiva per Moià.

També han aparegut pintades en edificis amb el lema “Som perquè vau ser Orgull” o l’escrit “Revolta sexual és lluita de classes” en un pas de zebra. En aquest sentit, també han aparegut queixes per part d’alguns veïns i veïnes de la capital.

Finalment, l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, també ha dit la seva a Twitter amb un contundent “ja n’hi ha prou”. Guiteras creu que “amb el missatge pot haver-hi gent a favor” però ha acabat sentenciant que “les pintades desautoritza qui les fa”. Malgrat tot, de moment, el col·lectiu Arran no ha contestat a cap de les acusacions.

30 juny 2020

OnaMoianès