12 de gen. 2021

El risc de rebrot i la velocitat de contagis continuen a nivells molt alts al Moianès





gener 12th, 2021 Dídac Garcia


Tot i això, els indicadors es mantenen tal i com estaven fa una setmana.

Així ho demostren les últimes dades que ha publicat el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va de l’1 de gener al 7. Per tant, encara no es pot observar quina afectació real estan tenint les restriccions decretades pel govern de la Generalitat.

En total s’han dut a terme 243 proves, menys que l’habitual, però amb un percentatge elevat de persones que han donat positiu: un 12,07%. Això significa que en només 7 dies hi ha hagut 28 nous contagiats.

A hores d’ara, el Moianès registra una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,85 punts i deixa enrere l’alarmant 2,37 que registrava fa una setmana. Pel que fa a l’índex de risc de rebrot, aquest es manté més amunt dels 600 punts, concretament en 648. Similar al de fa 7 dies però molt més alt que, per exemple, fa dues setmanes.

El nombre d’ingressats per la malaltia a la comarca també es manté en 8 persones. Malgrat tot, no s’ha hagut de lamentar cap nova defunció aquest 2021.

D’altra banda, el 83% dels usuaris de les residències del Moianès ja s’han posat la vacuna. Per tant, el total de vacunats a la comarca és ja de 293 persones. 

12 gener 2021

OnaMoianès