7 d’abr. 2021

L’atur baixa en quatre municipis del Moianès



abril 7th, 2021 Dídac Garcia 


Sobretot a Moià, on hi ha 6 desocupats menys. A l’altre costat de la balança trobem Santa Maria d’Oló i Calders que sumen 4 i 3 aturats més respectivament.

Actualment a la comarca hi ha 695 persones sense feina, dues menys que el mes anterior. Tot i això, el març de 2020, coincidint amb l’inici de la pandèmia, hi havia 544 desocupats. Això suposa un increment de gairebé un 28% en un any.

Moià és, com dèiem, la població que més persones han trobat feina al març reduint la llista de l’atur amb un total de 6 persones. La capital compta a hores d’ara amb un total de 357 persones sense feina i un percentatge d’atur que supera el 9 i mig per cent. En aquest apartat també hi trobem Sant Quirze Safaja amb 4 desocupats menys i Granera amb 2. Tanca la llista Monistrol de Calders amb una persona menys a la llista de l’atur.

La part negativa la trobem a Santa Maria d’Oló on augmenta l’atur amb 4 persones. La segueix Calders amb 3, Collsuspina amb 2 i Castellcir i l’Estany amb una respectivament. Per la seva banda, Castellterçol es manté igual que el mes passat.

Finalment, la població que percentualment registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 20%, seguida de Monistrol de Calders amb un 13%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: només un 4%. 

7 abril 2021

OnaMoianès