30 d’ag. 2023

Els Mossos incorporen 12 nous agents a la comissaria de Vic i 6 a la de Moià

Elena remarca la voluntat de ser una policia de “proximitat” i destaca la necessitat de reforçar el cos

ACN
30/08/2023
Vic

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest dimecres la benvinguda als 762 nous agents de la 30a promoció que s’han incorporat als Mossos d’Esquadra en període de pràctiques. Després de l’any de formació, 468 mossos i 294 mosses han començat el temps de pràctiques que suposa l’inici de la seva carrera professional.

Tot plegat amb l’objectiu d’arribar a una plantilla de 22.000 policies el 2030. De fet, abans que acabi l’any es convocarà una nova promoció de 850 places més, que s’afegeixen a l’actual promoció que s’està examinant ara mateix. Elena ha destacat que la incorporació de nous agents al cos respon també a la voluntat de crear una “policia de proximitat”.


“Moltes vegades en seguretat se sent a parlar de forma molt agressiva i dramàtica. La seguretat no va d’això, va de que els agents siguin allà on viuen els veïns. Durant massa anys vam estar sense promocions i va quedar el cos raquític“, ha remarcat Elena. 55 mossos s’han incorporat a la regió policial Central, reforçant especialment la dotació a Vic (12 agents), Manresa (13) i Moià (6).

La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és de 27,9 i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació fet, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la tasca policial, centrada en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.Una demanda dels alcaldes

Elena ha reconegut que l’arribada de nous mossos permetrà destinar més efectius arreu del territori i cobrir millor alguns municipis. El conseller assenyala que durant els anys que no va haver-hi promocions va generar dificultats en moltes localitats per poder prestar el servei i rebien les queixes de pobles i ciutats. “Són faves comptades. Abans feien tot el que podien però mancaven mitjans i els alcaldes es queixaven”, ha remarcat.

30 agost 2023

el9nou