15 de maig 2020

Castellterçol demana cooperació ciutadana per recuperar documents de l’activitat de les dones durant l’esclat de la indústria tèxtil

Castellterçol demana cooperació ciutadana per recuperar documents de l’activitat de les dones durant l’esclat de la indústria tèxtil
Aquesta proposta va relacionada amb el projecte de memòria històrica “Les veus de les dones del tèxtil” que tot just es celebra enguany. El 2020 ha sigut l’any escollit per la Regidoria de Patrimoni per donar visibilitat a les dones que van haver de treballar a les fàbriques i on moltes van ser silenciades pel soroll dels telers.
Aprofitant l’estat d’alarma i el confinament a casa, l’Ajuntament fa una crida als veïns i veïnes que puguin disposar d’informació de l’època relacionada amb el tema. Pot ser tan material gràfic, com audiovisual, documental o testimonial. L’objectiu del projecte de recerca col·lectiva és assolir nous coneixements sobre les condicions que van patir les dones i les seves famílies durant l’esclat de la indústria tèxtil al territori i també la seva experiència. No és necessari que la documentació sigui estrictament de la vida laboral, segons informa el consistori, serveixen de la mateixa manera imatges relacionades amb l’època i els seus costums.
El que es pretén és crear un banc d’imatges d’una època i d’un moment històric clau pel poble. Un material gràfic que es podrà consultar al web de l’Ajuntament de Castellterçol quan es doni per acabada la recerca. Els documents es poden escanejar i enviar a l’adreça de correu electrònic culturacastell@diba.cat. També es poden fer arribar els orginals a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). En aquest cas l’Ajuntament farà una còpia del material i el retornarà després al propietari. Totes aquelles persones que col·laborin en la reconstrucció de la memòria local seran citades en l’exposició municipal que es farà un cop finalitzat el recull dels documents.

 15 maig 2020

OnaMoianès