15 de maig 2020

Els casos de coronavirus al Moianès van a la baixa per primera vegada des de l’inici de la pandèmia

maig 15th, 2020 Dídac Garcia 


Fa tan sols tres dies, la comarca havia arribat al pic de persones contagiades. En total, 143 positius dels poc més de 14.000 habitants que té el Moianès. Un nombre que no havia parat de pujar des de que es van començar a fer tests PCR i la Generalitat va iniciar a comptabilitzar els casos. Una altra dada que no convidava a l’optimisme eren les 26 defuncions registrades fins ara, una de les taxes de mortalitat per cada 10.000 habitants més altes de Catalunya.

No obstant, amb les dades actualitzades fa unes hores baixa a 125 el nombre de persones que han donat positiu. Moià, la capital, segueix al capdavant amb 92 casos. La segueixen Castellterçol, amb 14, Calders amb 6 i Santa Maria d’Oló, que rebaixa de 6 a 5 el nombre de resultats positius per la Covid-19. Granera i l’Estany, dues de les poblacions més petites en nombre d’habitants de la comarca, són les úniques que no han detectat cap cas des de l’inici de la pandèmia.

El que sí que augmenta és el nombre de resultats sospitosos, que a hores d’ara arriba a un nou màxim: 387. Malgrat tot, aquesta xifra es deu a l’increment de proves i testos realitzats. Aquests es continuen fent cada dia i, en alguns casos, encara cal donar-ne el resultat definitiu.

15 maig 2020

OnaMoianès