21 de maig 2020

Moià combat l’eruga del boix als entorns del Parc Arqueològic del municipi


maig 21st, 2020 Dídac Garcia 


Les cinc hectàrees que rodegen el jaciment arqueològic han estat tractades amb un compost especial que afecta la papallona del boix i que protegeix l’arbre dels atacs de l’eruga. X. Serrano, especialista en aquest sector, ja ha començat un primer tractament. D’aquesta manera, es repeteix una mesura que l’any passat va permetre salvar els boixos de la zona de les Coves del Toll. Marta Fàbregas, directora del Parc Arqueològic, explica com de devastadora ha sigut l’acció de l’eruga a tota la zona de Moià. Marta Fàbregas, directora del Parc Arqueològic

A diferència de l’any passat, enguany s’ha pogut planificar el protocol a seguir amb antelació. De fet, a la zona del Toll hi ha alguns boixos afectats però en general l’estat dels mateixos és bo i comencen a rebrotar. Aquest indici confirma que el tractament ha reduït l’atac de l’insecte. A més, si fos necessari, s’ha plantejat la possibilitat de repetir la cura durant els mesos d’estiu.

Malgrat tot, actualment no es pot acabar amb aquesta espècie invasora de manera generalitzada als boscos del país. La raó és que el tractament afectaria també d’altres espècies, entre les quals algunes d’autòctones. En canvi, el que sí que és efectiu és fer-ho en zones concretes, com és el cas del Parc Arqueològic de les Coves del Toll.

21 maig 2020

OnaMoianès