22 de maig 2020

S’observa al Moianès una tendència immobilista de resultats positius per Covid-19

maig 22nd, 2020 Dídac Garcia 


La comarca assoleix un total de 140 casos positius plenament entrats ja a la fase 1 de desescalada. Després de dues setmanes on es va arribar al pic de contagis, amb un total de 143, sembla que la corba es comença a estabilitzar. Unes dades que dóna l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i que recull tant els positius amb prova diagnosticada per PCR com els resultats que confirmen la malaltia amb un test dels anomenats ràpids.

Malgrat tot, la xifra de casos positius contrasta amb la de resultats sospitosos, que assoleix un nou màxim històric amb 445 casos. Val a dir, però, que aquests resultats estan pendents de ser confirmats. Aquests són casos amb sospita de coronavirus però en els quals encara no s’ha pogut fer un prova diagnòstica de PCR o test ràpid.

Amb tot plegat, Moià segueix liderant la llista tant de resultats positius com de sospitosos, amb 102 i 203 respectivament. La segueix Castellterçol, amb 16 confirmats i 71 sota sospita. Calders, amb 7, i Santa Maria d’Oló, amb 6, tanquen la classificació de pobles amb més contagis del Moianès. Menció especial pels municipis de Castellcir i l’Estany, que amb només un cas detectat cadascun, compten amb 50 i 30 resultats sospitosos respectivament.

Finalment, en una setmana moren dues persones més a la comarca i la xifra arriba als 28 decessos. Un nombre que pels 14.000 habitants que té el Moianès significa una taxa crua de defuncions per 10.000 habitants de 20,58. Una dada de les més altes de Catalunya i similar a la comarca del Barcelonès

22 maig 2020

OnaMoianès