25 de juny 2020

La Festa del Solstici d’Estiu de Monistrol de Calders es converteix en la revetlla més concorreguda del Moianès

juny 25th, 2020 Dídac Garcia


Hi havia expectativa entre els habitants de Monistrol de Calders per veure com es desenvoluparia la nit de Sant Joan al poble. Des de l’aparició del coronavirus, les festes havien estat suspeses o dutes a terme des de l’extrema precaució. Acabat l’estat d’alarma i en plena fase de represa, l’Ajuntament de Monistrol ha apostat per fer una festa “normal” i tornar a “recuperar l’alegria i els carrers”. Així ho va descriure la performance que va precedir la crema de la falla, un dels actes més destacats de la nit. Més d’una trentena de figurants van envoltar amb torxes la falla creada per l’artista plàstic Txema Rico i la van cremar a ritme de ritual, música i discursos irònics.

La totalitat dels actes van tenir lloc al camp de futbol i van començar a dos quarts de nou amb la rebuda de la flama dels Països Catalans. Acte seguit es va fer un sopar popular amb taules d’unes 12 persones separades entre elles. A les 12 en punt de la mitjanit es va encendre un segon foc, en aquest cas, la tradicional foguera de Sant Joan i es va donar pas a la música. De primer, els olonencs S’temple Bar van oferir el seu primer directe després de la pandèmia. La festa es va allargar fins passades les 5 de la matinada amb la música de Dj Rutxo que va fer ballar el centenar de joves que es van aplegar al camp de futbol.

Amb tot plegat, la revetlla va transcórrer amb normalitat i no va haver-hi cap accident. A la resta del Moianès, la nit va ser força més tranquil·la i el servei d’emergències només va haver de fer una sortida però per una causa no relacionada amb la pirotècnia.

25 juny 2020

OnaMoianès