25 de juny 2020

El turisme rural de la Catalunya Central preveu penjar el cartell de complet aquest estiu

juny 25th, 2020 Dídac Garcia


Les reserves fetes la majoria durant aquests últims dies fan que algunes zones de la Catalunya Central ja comencin a rondar el ple, sobretot el mes d’agost. La principal diferència amb altres anys és que enguany, i arran de la pandèmia, els clients són principalment de proximitat amb un predomini d’afluència de l’àrea metropolitana de Barcelona. Molts d’aquests clients són famílies que opten pel contacte amb la natura i a prop de casa després de mesos confinats. A més, és un públic que abans es decantava per reservar només el cap de setmana però que ara prefereix fer estades més llargues, desplaçant-se també entre setmana.

Núria Niubò, propietària d’una casa de turisme rural al Moianès i tres al Berguedà, destaca que van obrir amb la fase 2, però que no van començar a omplir les reserves fins que va arribar la represa i la lliure mobilitat.

A diferència del que és habitual tots els anys, els responsables i propietaris de cases de turisme rural del Moianès, Bages i Solsonès preveuen que serà el client català qui salvarà la temporada a l’agost. Núria Niubò mostra la seva satisfacció al veure que, finalment, tenen el que queda d’estiu pràcticament ple.

Una altra diferència amb altres anys és que els clients volen reservar masies o cases de forma completa enlloc d’habitacions malgrat aquestes garanteixin les mesures de seguretat de distància i desinfecció. Malgrat tot, les perspectives pel turisme a la Catalunya Central són bones i es confia assolir una exitosa campanya aquest estiu.

25 juny 2020

OnaMoianès