26 de juny 2020

La propera concentració per la “defensa de la vida abans que el capital” tindrà lloc a Santa Maria d’Oló

juny 26th, 2020 Dídac Garcia


Les 8 del vespre de cada dimarts s’han convertit en un moment de reivindicació en defensa dels serveis públics i la redistribució de la riquesa al Moianès. La idea de l’hora és fer-ho coincidir amb els aplaudiments dedicats als treballadors sanitaris que la població feia des dels balcons quan estaven confinats a casa seva. La plataforma vol canviar els balcons per les places, tot mantenint les mesures de seguretat obligatòries com portar mascareta i respectar la distància de metre i mig. Armand Castany, impulsor de les concentracions, defensa que ara cal sortir a recuperar els carrers.

En el cas del Moianès, ja s’han dut a terme un total de 3 concentracions abans amb la particularitat que les han fet cada setmana a un municipi diferent de la comarca. La primera trobada va ser el 2 de juny a Moià, a la plaça de l’Ajuntament. La segona va tenir lloc la setmana següent a Monistrol de Calders i una setmana més tard a la Plaça Vella de Castellterçol. El dimarts de la revetlla de Sant Joan havia de ser el torn de Santa Maria d’Oló però, precisament per aquesta festa, la concentració es farà finalment el proper dimarts 30 de juny a la Plaça Major.

La mitjana de manifestants sol ser d’una seixantena i compta amb el suport d’Arran Moianès, La Forja Moianès o la Xarxa de Suport Mutu. La idea que tenen és acabar aquesta sèrie de concentracions la primera setmana de juliol una altra vegada a la capital, a Moià.

26 juny 2020

OnaMoianès