18 de set. 2020

Castellterçol inicia el curs escolar sense incidències

 


setembre 18th, 2020 Dídac Garcia


Tant l’Institut – Escola Ramona Calvet com la Llar d’Infants L’Espurna han començat el nou curs complint totes les mesures sanitàries i educatives.

En el cas de la Llar d’Infants L’Espurna, els professionals del centre ja reben els nens i nenes des del dilluns 7 de setembre, que és quan es van obrir les portes en l’horari habitual. En total hi ha 15 infants preinscrits que ocupen prop d’un 58% de les 26 places de les que disposa el centre. Iolanda Domènech, directora del centre, afirma que en els primers dies “no hi ha por, però sí que hi ha molta precaució i la gent és molt respectuosa amb tota la normativa”.

El protocol de la Llar d’Infants prohibeix a les famílies entrar fins a l’interior a deixar els infants. De fet, el centre demana que sigui només un adult qui acompanyi el nen o nena fins a la porta de l’exterior on serà recollit per una de les 5 mestres de la llar. Allà, els infants es canvien les sabates i un cop dins es renten les mans. Segons Domènech, “tothom ha entès el protocol i l’ha respectat”.

D’altra banda, l’Institut – Escola Ramona Calvet va iniciar les classes aquest dilluns 14 de setembre. Segons el director Francesc Xavier Ruiz, els primers dies han sigut “força normals dins la situació excepcional” i ho atribueix al fet que “les famílies estiguéssin informades des de fa temps”. Pel que fa als alumnes, Ruiz destaca que han arribat “expectants per aquesta nova situació” però que s’han seguit totes les indicacions amb tranquil·litat. El director de l’escola també ha subratllat les ganes de retrobament de tot el professorat i alumnes.

Com a mesures preventives, el protocol de l’escola obliga a esglaonar les entrades i sortides. A més, es fa per portes diferents per tal de no acumular tot l’alumnat a les escales o als passadissos. També és obligatori l’ús de la mascareta en tot moment pels majors de 6 anys i tothom s’ha de rentar les mans diverses vegades. Finalment, el centre educatiu es desinfecta, amb l’ajuda de l’Ajuntament, tant en horari lectiu com per la tarda.

18 setembre 2020

OnaMoianès