30 de juny 2020

Castellterçol anuncia que la zona blava serà una realitat en una nova campanya de civisme

juny 30th, 2020 Dídac Garcia


L’Ajuntament engegarà una campanya de civisme amb una proposta d’aparcament de zona blava. Des de l’àrea de Medi Ambient s’ha impulsat aquesta iniciativa que duu el nom de “Castellterçol és de tots”. La campanya vol abordar diferents problemàtiques que es pateixen al poble amb la idea de millorar amb l’ajuda de els seus habitants.

La proposta s’ha dividit en tres categories principals. Per una banda, la més destacada és la campanya per l’aparcament. En primer lloc, es fa una crida a la població a mirar d’estacionar correctament a les zones habilitades i facilitar d’aquesta manera el trànsit interurbà i també la lliure circulació de veïns i veïnes. En segon lloc, a l’agost s’activarà les àrees d’aparcament en zona blava que delimitaran l’estona d’aparcament a una hora i 30 minuts. Per estacionar el vehicle caldrà tenir un disc horari per marcar l’hora d’arribada i deixar-lo en una zona visible de l’automòbil. Serà el mateix Ajuntament qui proporcionarà els discos horaris. Les zones blaves es concentraran al centre del poble amb l’objectiu de facilitar l’accés al nucli i la zona comercial, així com incentivar la rotació de cotxes aparcats.

D’altra banda, la campanya també és un toc d’atenció a gestionar correctament els residus continuant amb la recollida porta a porta però recordant treure les escombraries en l’horari que toca, com també reduir-ne la generació.

Per acabar, el tercer punt va adreçat a la tinença responsable de mascotes, en concret, la recollida per part dels propietaris de les seves deposicions als carrers. L’Ajuntament de Castellterçol ha elaborat material gràfic per recordar les mesures a la població.

30 juny 2020

OnaMoianès