29 de març 2021

L’Associació Protectora d’Animals del Moianès es desvincula de l’Ajuntament de Moià per sentir-se menyspreats



març 29th, 2021 Dídac Garcia


Segons un comunicat que ha difós la pròpia associació, l’APAM, considera que el seu principal error va ser confiar en les institucions i creure que aquestes donarien suport a les persones organitzades. Una ajuda que expressen “no haver tingut en cap moment” malgrat el seu voluntariat altruista.

L’entitat protectora d’animals APAM va néixer el 2018 amb la intenció de treballar colze a colze amb el Centre d’Acollida de la comarca, de titularitat municipal, que en aquells moments es trobava en una situació més aviat precària. Des de llavors, l’associació considera que la condició de vida dels animals ha millorat. L’entitat ha creat en aquest temps una xarxa de difusió amb la que ha promogut adopcions, ha fet xerrades de conscienciació i ha generat una font d’ingressos a partir de donacions. Uns diners que s’han destinat, en la seva totalitat, a cobrir les despeses de la cura dels animals.

La gota que ha fet vessar el got ha sigut el cas del “Bufó”, un gos que necessitava ajuda de professionals per reeducar la seva conducta. Després de fer tot el possible, voluntàriament i econòmica, la Protectora només ha rebut negatives per part de l’Ajuntament de Moià. A banda, des de l’equip de govern no s’ha donat resposta a cap dels requeriments de l’Associació, com l’obtenció d’una assegurança per gossos perillosos o la regulació de la seguretat dels voluntaris per no deixar els animals massa temps sols a les gàbies.

Amb tot, l’APAM indica que han fet tot el possible però denuncien haver-se sentit apartats i menyspreats per part de l’Ajuntament. Finalment, l’entitat sense ànim de lucre decidirà el futur de l’associació en els propers dies. 

29 març 2021

OnaMoianès