18 de març 2021

Montbrú crea l'”Embocheese”, un formatge amb la forma i el procés d’un embotit

 



març 18th, 2021 Dídac Garcia


Aquesta és l’aposta de Formatges Montbrú i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries per desenvolupar un nou tipus de formatge de proximitat, de qualitat i innovador.

La formatgeria de Moià està treballant colze a colze amb l’empresa agroalimentària de Monells, a Girona, per crear una nova tecnologia de fabricació i un nou sistema de maduració del formatge de llet de cabra mitjançant el projecte “Embocheese”.

Es tracta d’aconseguir un nou formatge tot seguint el procés de l’embotició pel qual està previst utilitzar tripes i alginats adaptats per aquest productes. Segons Marta Garrón, tècnica d’innovació i especialista en formatges del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària, la intenció és que aquest formatge es pugui penjar i que tingui la qualitat, textura i gust d’un formatge madurat amb una reducció del temps de maduració. A més, al no tenir pell ni escorça, no es produeix cap malbaratament al consumir-lo.

També s’estudiarà l’ús de la tecnologia NIR. Un procés que ha de servir per determinar la humitat del formatge durant el procés de la maduració. D’aquesta forma es pot assegurar un producte final en les millors condicions de maduració, textura, aromes i sabors, així com reduir el consum energètic.

Finalment, està previst que el projecte “Embochesse” faci un estudi amb consumidors per tal d’observar com es percep i quina acceptació té el nou formatge. Amb tot, la formatgeria Montbrú creada a Moià el 1989 vol arribar a nous mercats tant nacionals com internacionals. 

18 març 2021

OnaMoianès