21 d’oct. 2021

Berga, Igualada i Manresa, incloses en un programa de gent gran i salut mental

Redacció. Barcelona
21·10·21 | 06:25


El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha presentat el projecte transformador Culturament que es durà a terme a 12 municipis entre els que hi ha Manresa, Igualada i Berga. Culturament donarà eines als ajuntaments perquè desenvolupin les seves propostes culturals i les integrin en l’oferta d’activitats del municipi adreçades a malalts, familiars i cuidadors.

El programa és un dels 21 Projectes Transformadors elaborats per la Diputació de Barcelona amb la intenció de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultura.

El projecte es materialitza a partir de l’1 de novembre de 2021 amb la Quinzena Culturament una experiència pilot que es realitzarà juntament amb 12 dels municipis participants amb voluntat d’estendre-la properament a la resta del territori. Hi haurà una setantena d’activitats culturals adreçades exclusivament a persones grans amb malalties mentals i els seus familiars i cuidadors.

Els municipis que participen en aquesta fase pilot són Berga, Castellterçol, Igualada, Llinars del Vallès, Manresa, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Tordera, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El municipi han rebut suport per potenciar propostes existents o bé fer-ne de noves adaptades als col·lectius destinataris. 

21 octubre 2021

Regió7