28 d’ag. 2023

Castellterçol recupera amb èxit l’històric Contrapàs per festa major

Aquest dimarts es fan els últims actes d’un programa remogut per la pluja

Jordi Escudé
Castellterçol | 28·08·23 | 17:38 | Actualitzat a les 22:16





Dissabte el ball del Contrapàs es va haver de traslladar a l'envelat COMISSIÓ DEL CONTRAPÀS DE CASTELLTERÇOL


Castellterçol ha reviscut amb una bona acollida del públic el ball del Contrapàs, que la vila ha recuperat després d’alguns segles en el marc de la Festa Major, que s’acaba aquest dimarts. L’última referència que es té d’aquesta dansa és del 1723, quan es va prohibir en les processons perquè havia esdevingut massa popular i no hi congeniava.

En aquest retorn, s’havien programat dues sessions del Contrapàs, que la pluja va deslluir dissabte si bé no va impedir que es pogués dansar. Com altres activitats, es va traslladar a l’envelat, on es va ballar amb la participació d’una quarantena de persones. Diumenge, es va poder fer amb normalitat, al carrer, just després que acabés de ploure. Es van fer sis balls del Contrapàs en sis places, un per a cada un dels capdansaires de la festa, i entre plaça i plaça es feien les passades a ritme de pas doble. La ballada final va congregar una seixantena de persones a la plaça Vella del poble.

A part del Contrapàs, la pluja també va afectar altres activitats, sobretot dissabte, que es van haver de traslladar a l’envelat o bé es van canviar de dia, i es van programar per aquest dilluns, com és el cas del pregó i el correfoc. Entre els actes traslladats a sota-cobert hi havia la cercavila de gegants i nans prèvia al pregó. També es van fer els concerts de nit.

La festa enfila la recta final. A banda del pregó i el correfoc, que s'han afegit al programa d'aquest dilluns, també hi ha previst una sessió de contes per a adults, cinema i un wateke. Els actes s'acaben dimarts amb una matinal esportiva, mentre que a la tarda hi haurà un ball de festa major amb Crystal, un espectacle de malabars i una festa jove al Bosquet. Al vespre, corredissa de gegants, i un repicó final que donarà pas a la música de The Aguateques i Lo Puto Cat! 

28 agost 2023

Regió7