11 d’ag. 2023

Moià redescobreix una resplendent cabra d'or restaurada

La figura, renovada gràcies a una acapta popular, ha tornat a portar la festa als carrers de la capital moianesa

Redacció
Moià | 11·08·23 | 09:21 | Actualitzat a les 17:04




Festa de la Cabra d'Or de Moià



Els moianesos i moianeses que aquest dijous a la tarda han tornat a omplir d’ambient de celebració els carrers han pogut veure una figura de la cabra d’or resplendent després de la restauració que s’ha fet d’aquesta peça que, juntament amb la festa, va ser creada ara fa catorze anys. Una operació estètica que s’ha portat a terme gràcies a les aportacions populars, mitjançant un verkami, en què fins i tot s’han arribat a recollir més diners dels inicialment pressupostats. Una mostra més de la fidelitat que en pocs anys ha assolit aquesta Festa de la Cabra d’Or, que ja ha esdevingut tota una referència del calendari festiu de la capital del Moianès.


I així s’ha demostrat novament aquest dijous a la tarda amb el seguici massiu que han tingut els diferents actes, sobretot amb la cercavila de retorn al poble per portar la troballa de la cabra d’or al senyor de Planella i la recreació i desenllaç final d’una història que ja es va començar a teixir dimecres, amb la primera part de l’espectacle, en una plaça Major a vessar.


Entremig, una caminada popular amb sopar de carmanyola inclòs, va portar desenes de veïns i veïnes fins al castell de Clarà, on cada any es convida famílies i infants a participar en un joc de pistes per trobar la cabra. Un cop descoberta, es baixa cap al poble i se celebra la troballa amb un concert al parc municipal.


A més a més, aquest dijous al matí també s’han celebrat amb molt èxit de participació els tallers infantils per assajar el ball de la cabra d’or amb la Banda Àuria, per fabricar rocs per a l’apedregament del malvat senyor de Planella, i banderoles i diademes per a la rebuda de la cabra.

Els treballs realitzats a la figura de la cabra d’or han permès polir i allisar la figura per assimilar-la realment a l’amulet d’or que representa, sense rugositats i amb un color daurat més intens». També s’ha canviat el bidó de la tradicional beguda que porta a l’interior per a la cercavila que farà aquest dijous, i s’ha renovat l’encoixinat. 

11 agost 2023

Regió7