18 d’oct. 2023

El Moianès tindrà servei de Mossos d'Esquadra les 24 hores del dia a partir del 6 de novembre

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat la nova comissaria de proximitat compartida amb la Policia Local de Moià que tindrà 25 agents

Queralt Casals
Moià | 18·10·23 | 13:53 | Actualitzat a les 15:35





El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat la nova comissaria de proximitat de Moià Oscar Bayona


A partir del 6 de novembre, la comarca del Moianès veurà feta realitat una llarga reivindicació i tindrà presència dels Mossos d’Esquadra les 24 hores del dia. Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que avui ha inaugurat l’ampliació de la comissaria de proximitat compartida entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Moià. L’ampliació i la reforma de les oficines anirà acompanyada també d’una ampliació del cos, que disposarà de 25 agents.


Moià ja disposa d’un espai ampliat i renovat per a les oficines que comparteixen els Mossos d’Esquadra i la Policia Local a la planta baixa del consistori. L’ampliació de les instal·lacions de Moià, que és una de les 10 comissaries de proximitat que impulsa el Govern de la Generalitat durant aquesta legislatura, s’ha inaugurat aquest migdia amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras.


Després de visitar-les, Elena ha destacat que les noves dependències «permeten donar servei i fer realitat l’ADN del cos dels Mossos d’Esquadra, que és la proximitat». Segons el conseller, «la presència al territori és molt important perquè és el que garanteix la seguretat i el coneixement de què passa». Per la seva banda, l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha recordat que es tracta d’un projecte que fa molts anys que es perseguia i ha destacat que «és el resultat final del fruit de la col·laboració entre administracions».


L’ampliació i la reforma de les oficines de Moià anirà acompanyada d’una ampliació també del cos i de l’horari de servei a la ciutadania. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que, a partir del 6 de novembre, la comarca tindrà la presència del cos dels Mossos d’Esquadra les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i que disposarà d’un total 25 agents, 14 més dels que hi havia inicialment. Pel que fa als efectius de la Policia Local, es mantindran els quatre agents que hi ha actualment d’una plantilla de 6. D’aquesta manera, el Moianès deixarà de ser l'única comarca de Catalunya que no té la comissaria oberta les 24 hores del dia.
Un mateix espai des del 2018

Des del mes de juny del 2018, el cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Local ja compartien un mateix espai a la planta baixa de l’Ajuntament de Moià, però havia quedat petit i no permetia l'ampliació del cos amb més agents. Les obres que s’han realitzat a l’espai, amb una inversió de 176.573,62 euros, s’han dedicat principalment a reformar i ampliar la zona destinada a comissaria. En total, les noves instal·lacions policials compten amb 171,90 metres quadrats construïts. En concret, s’ha ampliat la zona d’atenció al ciutadà, així com els vestuaris, serveis i menjador.


També s’ha creat la nova dependència de Seguretat Ciutadana i Oficina de Relació amb la Comunitat, i s’han redistribuït diferents espais com l’armer, el magatzem i la zona de contenció per millorar la funcionalitat i l’accessibilitat de l’equipament. Pel que fa a les instal·lacions, l’edifici està dotat d’un sistema de climatització amb aerotèrmia i enllumenat led, per tal d’aconseguir un nivell de confort òptim amb la màxima eficiència energètica.

Fins ara, les dependències ubicades al mateix edifici de l’Ajuntament tenien poc més de 110 metres quadrats i havien quedat petites. Amb la reforma l’espai s’ha ampliat uns 70 metres quadrats més, ocupant la meitat de la planta baixa per la part posterior de l’edifici consistorial, que dona a la plaça de Can Rocafort. Els treballs han permès condicionar espais d’aquesta planta que estaven en desús i habilitar nous despatxos que s’havien utilitzat per a l’atenció de serveis socials i salut pública. Tot plegat, ha de permetre millorar tant les condicions de treball com la capacitat d’espai per operar de què disposin els agents.

La de Moià és una de les 10 comissaries de proximitat que impulsa el Govern de la Generalitat durant aquesta legislatura. Fa uns mesos, va entrar en funcionament la comissaria del centre de Barcelona compartida entre Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona, i n’hi ha de previstes a altres localitats com Manresa, Tarragona o Lleida. 

18 octubre 2023

Regió7