2 d’ag. 2024

El govern central dona més coll a Manresa i Moià per justificar ajuts

Les dues ciutats disposen de subvencions de 4,4 milions d'euros per fer obres a l'Anònima, la Torre Lluvià i Can Comadran


Imatge del recinte de l'antiga fàbrica de l'Anònima / Arxiu/Oscar Bayona


Redacció
Manresa 02 D’AG. 2024 19:04


Esquerra Republicana ha afirmat que ha aconseguit, a través de la seva "pressió" que el govern espanyol ampliï el termini de justificació de 4,4 milions d'euros en ajuts als ajuntaments de Manresa i Moià, entre d'altres, del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics.

L’exportaveu adjunt d'Esquerra Republicana al Senat, Josep Maria Reniu, va ser l’encarregat de preguntar aquest mes de juny a la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, responsable del departament encarregat de gestionar aquesta subvenció, si el govern de l’Estat “tenia previst ampliar el termini de justificació de l’execució de les subvencions del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP1)”, ja que ciutats com Manresa o Moià, amb unes subvencions de 3 i 1,4 milions d’euros, respectivament, tindrien problemes per a justificar aquestes inversions a 30 de novembre de 2024.

En el cas de Manresa els diners aniran als projectes de l’Anònima i la Torre Lluvià, que van rebre finançament, però calia executar-los en un termini que era massa breu i ara s’ha aprovat la pròrroga. Pel que fa a Moià, els diners anirien a les obres de rehabilitació de l’antic complex fabril de Can Comadran.

Solució "urgent"

Reniu, que ja era la segona vegada que interpel·lava oralment a la ministra respecte a aquesta tema, va reclamar una solució "urgent", ja que els municipis encara es trobaven a l'espera de saber si hi hauria un acord entre el ministeri i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per tal de donar una solució a aquesta problemàtica.

Així doncs, en aquell moment la ministra Rodríguez es va comprometre, davant la insistència dels republicans, a posar-se en contacte amb els respectius ajuntaments per tal de poder atendre aquestes situacions d'entitats locals que necessitessin ampliar els terminis de justificació de la subvenció.

D'aquesta manera, segons ERC ha afirmat en un comunicat, "gràcies a la pressió i insistència d'Esquerra Republicana, el govern espanyol ha donat llum verda a aquesta ampliació, donant resposta a una problemàtica que afectava diferents entitats de la Catalunya Central".

Josep Maria Reniu s'ha mostrat "orgullós" de la feina del seu grup parlamentari i ha declarat: “Som els que fem que les coses passin, i la coordinació amb les alcaldies d’ERC i la capacitat de diàleg i pressió constant i persistent ens ha portat a assolir aquesta fita”.

2 agost 2024

Regió7