febrer 1st, 2021 Dídac Garcia
La pandèmia i les mesures sanitàries del Procicat han obligat al Consell de l’Escudella a repensar el format de la tradicional festa gastronòmica. Per aquesta raó s’ha decidit fer un acte tancat al públic el proper 16 de febrer.
La festa comptarà només amb la participació de sis membres del Consell. La idea és fer bullir una única olla que es repartirà a les dues residències del poble. Tot i això, els organitzadors animen a seguir la preparació de l’escudella a través de les xarxes i canals municipals en directe. Aquest format, malgrat no ser participatiu, permet mantenir un any més la festivitat i evita deixar un any en blanc.
A més, durant el 2021, Castellterçol emprèn una recerca de patrimoni per documentar la Festa de l’Escudella a través de la consulta de materials físics, arxius, audiovisuals o entrevistes, entre d’altres.
Aquest treball de recerca anirà a càrrec de la investigadora del patrimoni gastronòmic i arqueòloga, Montserrat Piñeiro, i la historiadora Virginia Cepero.
El pla de treball, encarregat per la regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica, preveu presentar les conclusions d’aquesta recerca a les properes Jornades Europees del Patrimoni que tenen lloc a la tardor. A partir d’aquí, les conclusions es convertiran en el primer número d’una col·lecció local de memòria històrica i patrimoni. Aquesta s’espera que estigui publicada en paper per la festa de l’Escudella del proper any.
1 febrer 2021