31 de maig 2022

Demanen 60 anys de presó per l'home que va atacar els Mossos amb una catana a Moià

 Reduït d'un tret al braç un agressor amb arma blanca a Moià



El fiscal demana un total 60 anys de presó pel veí de Moià que presumptament va agredir quatre agents dels Mossos d’Esquadra amb una catana. Arran de l’atac, un dels agents va perdre completament un dit de la mà esquerra i tres més de forma parcial. Els altres tres agents també van patir ferides de diferent consideració arran de l’agressió amb la catana.


Els fets es remunten al 18 de juliol del 2020 quan els Mossos d’Esquadra van assistir al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per un ingrés no voluntari de l’acusat a la unitat de salut mental d’Althaia. En un moment determinat, l’home, hauria demanat als agents poder-se vestir i amb la catana hauria iniciat l’atac.

Segons explica el fiscal en el seu escrit d’acusació, l’home, «guiat amb l’ànim d’acabar amb la vida dels agents o conscient de l’alt perill per a la seva vida que es derivava de la seva acció», en un primer atac va ferir greument al mosso que va perdre els tres dits. L’home va continuar amb el seu atac i malgrat que els altres agents van poder-lo aturar, tots van patir ferides de diferent gravetat als seus braços drets.
El ministeri públic qualifica les agressions com a quatre homicidis en grau de temptativa i demana un total de 60 anys de presó -15 per a cada delicte- per a l’acusat, que està diagnosticat d’esquizofrènia paranoide.

El fiscal també reclama que l’acusat indemnitzi els agents amb diferents quantitats, en funció de la gravetat de les ferides que van patir. Així per un demana una indemnització de 6.565 euros, per a un altre amb 75.161,85, un tercer amb 74.216,97 i finalment l’últim amb 28.602,82 euros.

El judici se celebrarà dimarts de la setmana que ve a l’Audiència de Barcelona.

 31 maig 2022

Regió7