24 de febr. 2023

La neu es deixa veure al Moianès i causa afectacions al Berguedà

Aquesta nit la cota ha baixat fins als 750 metres

Alba Díaz EP
Moià | 24·02·23 | 11:17 | Actualitzat a les 11:17



La neu dificulta les tasques del servei de recollida de residus al Berguedà Consell Comarcal del Berguedà


La neu ha fet acte de presència aquest divendres a la matinada en algunes zones del Moianès. A Moià ha nevat amb ganes a partir dels 750 metres. Tot i que en algun punt ha arribat a prendre lleument sobre el terreny, els flocs han servit majoritàriament per mullar només el terra.


Afectacions a les carreteres del Berguedà

D'altra banda, al Berguedà la neu ha causat afectacions a la carretera. Aquesta matinada, un conductor s'ha accidentat a Castellar de n'Hug per la presència de gel i neu a la via. Quatre dotacions dels Bombers s'han mobilitzat per rescatar l'accidentat.

L'episodi de nevades a la comarca ha impedit prestar amb normalitat el servei de recollida de residus sòlids urbans a Gósol, Castellar de n'Hug i Castellar del Riu. El Consell Comarcal del Berguedà ha demanat a la ciutadania dur les seves deixalles als contenidors.
Aquesta passada nit la nevada ha deixat uns 10 cm a Rasos de Peguera, al voltant del Xalet-Refugi.

Nevarà aquest cap de setmana?

El fred intens, les precipitacions i nevades marcaran l'últim cap de setmana de febrer, un mes que s'acomiadarà amb els dies més freds de l'hivern per la presència d'una depressió aïllada en nivells alts (DANA) i una massa d'aire fred en nivells baixos, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

L'AEMET indica que el divendres i el dissabte les precipitacions seran en forma de neu a partir de 800 o 1.000 metres. El diumenge arribarà una nova entrada d'aire àrtic que deixarà precipitacions, en el terç nord peninsular, de neu en cotes baixes. Aquest dia es registrarà un descens acusat de les temperatures, tant que hi haurà gelades en àmplies zones de l'interior. Els termòmetres, tant les màximes com les mínimes, estaran en valors "clarament" per sota dels valors habituals en aquestes dates.

De cara a la setmana del 27 de febrer al 5 de març, l'AEMET avisa que es caracteritzarà per la presència de la nova massa d'aire fred. Les temperatures estaran molt per sota de l'habitual en aquestes dates, tant les màximes com les mínimes, almenys fins al dijous, un dia en què augmenta la incertesa en la predicció. 

24 febrer 2023

Regió7