10 de març 2023

[AMPLIACIÓ] Foc forestal en una zona de difícil accés a Sant Quirze Safaja

Sis dotacions i un helicòpter dels Bombers treballen per apagar les flames que s’han detectat cap a 3/4 de 3 de la tarda
  • | 16:08
  • Sant Quirze Safaja

Sis dotacions i un helicòpter dels Bombers treballen en un foc forestal que s’ha detectat en una zona de difícil accés del terme municipal de Sant Quirze Safaja aquest divendres a primera hora de la tarda. Segons les primeres informacions, s’ha localitzat a la zona del Serrat de la Sabatera, al nord del sector més occidental del terme.

Els Bombers han rebut l’avís cap a 3/4 de 3 de la tarda. Segons els Bombers, l’incendi ha cremat fulleraca i ha afectat una zona d’uns mil metres quadrats. Ha cremat amb baixa intensitat i no propagava. L’helicòpter hi ha actuat durant uns 30 minuts fins que la situació s’ha estabilitzat.

Risc elevat

El foc coincideix amb uns dies de risc elevat d’incendi per la sequera acumulada sumada a la situació de vents de ponent i temperatures elevades. Els Agents Rurals fan una crida a la prudència

La Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a 15 comarques, entre les quals no hi ha el Vallès Oriental. Estan en pla Alfa 2 set comarques barcelonines (Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Barcelonès, el Garraf, Baix Llobregat i el Vallès Occidental), cinc comarques tarragonines (Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Baix Camp i Priorat) i tres comarques de l’Ebre (Ribera d’Ebre, Terra Alta i Baix Ebre).

En aquestes zones, queden suspeses les activitats amb més risc d’incendi (entre les quals cremes de restes vegetals, focs d’esbarjo…). A més, cal tenir molta precaució amb totes les activitats al medi natural.

10 març 2023

el9nou