14 d’ag. 2023

Moià consolida una Festa de l’Arbre Fruiter renovada i de jornada sencera

Jocs familiars i un itinerari històric pel parc municipal dijous al matí complementaran les actuacions musicals i l’homenatge a la vellesa de la tarda

Redacció
Moià | 14·08·23 | 16:18




Itinerari guiat pel parc municipal, l'any passat ARXIU | JORDI ESCUDÉ



Moià celebrarà dijous la tradicional Festa de l’Arbre Fruiter, que compleix 118 anys, i ho farà amb el format renovat que ja va introduir ara fa un any per obrir el programa a un públic més ampli i familiar, i amb activitats que s’allarguen durant tota la jornada i no només restringides a l’acte central de la tarda com abans. Com cada any, servirà per tancar la Festa Major de la vila.

Després de la bona resposta que va tenir l’any passat, la programació matinal aposta per l’organització de jocs familiars de sostenibilitat que bàsicament consistiran en una pedalada com a acció simbòlica per combatre l’emergència climàtica. Serà a partir de les 10 al parc municipal, on també tindrà lloc un concurs i posterior exposició de dibuixos organitzada pel Cercle Artístic del Moianès.

De fet, el parc municipal (que és declarat Bé Cultural d’Interès local des de l’any passat) serà el punt neuràlgic de les celebracions, i a partir de les 12 del migdia es podrà descobrir la seva història, la botànica que l’envolta, i els trets més característics del seu disseny, de la mà de Ramon Tarter i Xavier Serrano, que oferiran un itinerari explicatiu pel seu interior. Tot seguit hi haurà un vermut amb una actuació musical inclosa.

Com l’any passat, la tarda tornarà a arrencar amb activitats musicals i poètiques. Serà amb els tastets de cultura, que també es faran al parc municipal, amb actuacions per part dels participants del Campus Musical del Moianès, i de la coral de l’Espai Musical. A les 7, començarà l’acte central que inclourà l’homenatge a la vellesa, en aquest cas a Rosa Maria Valldeoriola Arisa i a Lluís Serra Roca. També es lliuraran els premis Miquel Lerín i Maria Vilardell, el premi Francesc Viñas al civisme, i als millors treballs de recerca de l’IES Moianès. Un acte escurçat des de l’any passat per fer-lo més dinàmic i adaptat als nous temps, i que enguany tindrà com a president d’honor al compositor i pianista Albert Guinovart, en motiu de la celebració del 40è aniversari del Festival Francesc Viñas. El mateix Guinovart interpretarà l’Himne de l’Arbre Fruiter.

Ja de nit, les activitats es traslladaran al local de Les Faixes, on a partir de les 9 començarà el Festival Francesc Viñas, amb l’òpera escenificada «Tosca», de Puccini. 

14 agost 2023

Regió7