21 de set. 2023

La Fundació Impulsa beca un total de 73 joves del Berguedà, el Moianès, el Bages i l’Anoia

L’entitat ha donat el tret de sortida al curs 2023-24 amb actes als diferents territoris on desenvolupa els seus programes

Redacció
Manresa | 21·09·23 | 06:25




Activitat de l'inici de curs de la Fundació Impulsa Fund. Impulsa

La Fundació Impulsa ha becat 73 joves del Berguedà, el Moianès, el Bages i l’Anoia, d’un total de 320 dels diferents territoris on té presència, perquè els estudiants puguin cursar formació professional.

En el novè any que fa que funciona, el programa dona suport a 30 estudiants del Berguedà, 21 del Moianès, 16 del Bages, 85 d’Osona, 50 de la Garrotxa, 23 del Baix Empordà, 49 de Terrassa i 40 de Sabadell, i per primer cop, també de l’Anoia, 6 alumnes.

La fundació ha donat el tret de sortida al curs 23-24 amb actes als diferents territoris on desenvolupa els seus programes.

L’acompanyament altruista de 230 mentors permet als joves Impulsers tenir suport tant en el creixement humà com acadèmic, juntament amb l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa; i amb el suport de més de 150 organitzacions impulsores, i la col·laboració dels consells comarcals, institucions públiques, centres educatius i entitats socials. Entre tots fan possible el Mètode Impulsa gràcies al qual joves amb compromís i motivació, però amb dificultats socioeconòmiques, poden cursar cicles de formació professional (FP) i els programes de la fundació fan possible el procés d’unió de parelles entre joves i persones mentores.

La fundació explica que els joves becats «han estat seleccionats a partir de criteris econòmics i de motivació, pels centres educatius i posteriorment, els consells comarcals i els ajuntaments han fet la valoració socioeconòmica i, després, l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa en fa la selecció final».

Els alumnes que acompanyarà enguany la Fundació Impulsa comencen el curs rebent un suport integral: econòmic, a través del finançament dels estudis de formació professional; tecnològic, amb la donació d’un ordinador portàtil; humà, amb formacions transversals i el voluntariat a una entitat del territori; social, amb l’acompanyament d’una persona mentora, i laboral, amb formacions i estades formatives i inserció a empreses. Així, la Fundació Impulsa garanteix que els joves becats surten amb avantatge competitiu per revertir la seva situació socioeconòmica. 

21 setembre 2023

Regió7