14 de nov. 2023

Calders celebra aquest cap de setmana la Festa Viu l'Ecomuseu del Moianès

Entre les activitats hi haurà sortides, presentacions i una visita al Pou del Castell, en motiu dels 300 anys de la seva construcció
Redacció
Calders | 14·11·23 | 12:49

Entre les activitats hi haurà una visita la Castell de Calders Arxiu/Ajuntament Calders


La Festa Viu l’Ecomuseu del Moianès, que anualment es fa en un dels 10 pobles de la comarca per difondre, promocionar i revalorar el seu patrimoni, tindrà lloc aquest cap de setmana a Calders. Entre les activitats que es faran, des de divendres fins diumenge, hi ha sortides, presentacions, una taula rodona i una visita al Castell de Calders.


Les activitats començaran aquest divendres a les 9 del matí amb la caminada, adreçada a majors de 60 anys, Mou-te pel Moianès fins a Sant Amanç, a càrrec d’Eduard Sànchez. Dissabte, la jornada començarà amb una sortida caminant cap al Pou del Castell, en motiu dels 300 anys de la seva construcció, i es visitarà el castell per visitar les obres realitzades. Al migdia, al Forn de la calç, es farà una taula rodona sobre «Clima. Pedra i aigua. Camins de resiliència» i vermut.


Ja a la tarda, al Centre Cívic, es farà la presentació del llibret «La fàbrica Jorba de Calders. 46 anys teixint en color», a càrrec de l’autor Jordi Piñero. Tot seguit, es hi haurà l’entrega de premis del Primer concurs de curtmetratges Néstor Almendros als millors treballs audiovisuals realitzats pels alumnes d’entre 9 i 12 anys de la comarca, organitzat per l’Escola de Cinema del Moianès. La jornada acabarà amb una botifarrada i una actuació musical.


Diumenge, es farà una sortida amb bici de la plaça Major de Calders cap a Sant Pere de Viladecavalls, on hi haurà activitats amb els Gegants de Calders, animació infantil i tirolina i es presentaran les campanyes «Al Moianès ens cuidem» i «Al Moianès fomentem valors a través de l’esport». La festa acabarà amb un vermut. 

14 novembre 2023

Regió7