22 de gen. 2024

Moià reformarà la planta baixa de l’Ajuntament amb nous accessos i més serveis

L’edifici recuperarà l’Oficina d’Atenció Ciutadana i millorarà en confort, seguretat i estalvi energètic

Jordi Escudé
Moià | 22·01·24 | 06:25




Entrada a l'Ajuntament per la plaça de Sant Sebastià ARXIU | MIREIA ARSO


Moià dignificarà la planta baixa de l’edifici de Can Rocafort, on hi ha ubicat l’Ajuntament, amb una remodelació de tot el vestíbul d’entrada per millorar l’accessibilitat i dotar-lo d’un espai adequat per a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que actualment dona servei des de l’antiga casa consistorial i oficina de Correus, a l’altra banda de la plaça de Sant Sebastià.


Les obres, que ja s’han licitat i es preveuen adjudicar aquest mateix gener, tindran una durada d’aproximadament mig any, i completaran les reformes que ja es van fer a l’altra meitat de la planta, on hi ha les oficines de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra i amb accés directe des del carrer de les Joies, per la façana oest. Precisament, l’OAC es va haver de traslladar arran d’aquelles reformes perquè part de l’espai on s’ubicava va ser ocupat per les noves dependències ampliades dels dos cossos de seguretat. Ara s’intervindrà a l’entrada des de la plaça, per la façana nord, on hi ha el vestíbul, l’antic espai de serveis socials i de l’OAC, un petit despatx per a visites externes i un lavabo, tot plegat abans d’arribar a les escales que porten cap a les plantes superiors. És una àrea de 105 metres quadrats que es renovarà per complet amb una millora tant de l’accessibilitat, com de la seguretat i també en l'àmbit energètic, a banda de la recuperació de l’OAC. I és que, l’objectiu d’aquestes reformes i d’altres que hi ha previstes per a més endavant a la resta de l’edifici, és donar una utilitat diferenciada a cada una de les plantes, de manera que aquí s’hi concentraran els serveis d’atenció més directa al ciutadà.


La seguretat i el confort es reforçaran amb el cancell que hi haurà a l’entrada principal. Ara no n’hi ha, i el fet de posar-li permetrà millorar energèticament l’edifici perquè evitarà que es refredi l’entrada i també tot el nucli interior vertical, amb el consegüent estalvi en calefacció. A més, l’accés quedarà tancat i es podrà tenir un major control de qui entra i qui surt. Passat el cancell d’entrada, el nou vestíbul serà un ampli espai diàfan i distributiu, amb la nova OAC a l’esquerra i amb una zona de sala d’espera i d’autogestió a la dreta. També hi haurà l’àrea de serveis amb dos lavabos, un despatx, i es reservarà un espai per la instal·lació d’un ascensor que comunicarà totes les plantes de l’edifici (ara no n’hi ha cap). Tot plegat també requerirà una neteja prèvia de tota l’entrada (des de retirar cablejat en desús fins a repicar arrebossats...), el paviment es farà tot nou per evitar discontinuïtats, es col·locarà una barana als graons de la crugia central, i es posaran llums d’emergència. El preu de licitació puja a 213.679 euros.

Més actuacions

Aquesta intervenció a la planta baixa és la primera fase de les diverses actuacions que hi ha previstes per millorar el conjunt de l’edifici, i que s’afrontaran més endavant per bé que encara no hi ha una data concreta. Els treballs pendents afectaran l’entresol, la planta noble (on hi ha la sala de plens), i la sota coberta.

22 gener 2024

Regió7