19 de febr. 2021

Acadèmies del Moianès i el Bages protesten avui a Barcelona per l’impediment de fer classes presencials



febrer 19th, 2021 Dídac Garcia


Fins a dotze acadèmies del Bages i el Moianès es desplacen avui a Barcelona per demanar que se’ls permeti fer classes presencials com sí que ho fan els centres oficials.

Algunes aules i centres privats, que imparteixen activitats com música, idiomes o art, s’han adherit a la concentració que tindrà lloc avui mateix a la capital de Catalunya. Es queixen de que porten gairebé dos mesos sense poder fer classes presencials a causa de les restriccions sanitàries decretades per la Generalitat. De fet, només poden obrir en activitat semipresencial les escoles de música i dansa autoritzades pel Departament d’Educació. Per les acadèmies privades i municipals això suposa un greuge pel sector a més de ralentitzar i afectar el currículum dels alumnes.

Amb tot plegat, el passat dimecres es van reunir diversos representants del sector amb caps visibles de Salut, Educació i Empresa. Els van presentar un Pla d’Obertura pel proper dilluns 22 de febrer que englobés tot el sector acadèmic. Malgrat la reunió va resultar positiva, la concentració es manté activa.

Els impulsors de la concentració són l’Organització Empresarial Catalana de la Formació, també anomenada CATFormació, i el col·lectiu Acadèmies Unides. Unes associacions que representen més de 6.000 empreses del sector i que reclamen la seguretat dels centres de formació no reglada, la condició de servei essencial i la supressió del greuge comparatiu.

Els centres del Bages i el Moianès que s’adhereixen a la convocatòria d’avui a Barcelona són “Imagine School of English”, de Cardona; “Friends Idiomes”, “One Idiomes” i “Codelearn”, de Manresa; “Creative spell”, de Santpedor; “Escola d’anglès Lluís Bach”, d’Artés; “Level idiomes”, “Forma Escola d’Art” i “Espai Musical”, de Moià; “Britannia”, de Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós i l’escola d’idiomes “That’s good”, de Navàs.

19 febrer 2021

OnaMoianès