24 de febr. 2021

Desarticulen dos clans familiars dedicats al cultiu de marihuana que operaven a Sant Quirze Safaja



febrer 24th, 2021 Dídac Garcia 


Després de mesos d’investigació, el passat 10 de febrer els Mossos d’Esquadra van dur a terme diversos operatius per acabar amb el negoci fraudulent de dos clans familiars que operaven per tot Catalunya, també al Moianès. D’aquesta forma, van entrar a cases i masies que l’organització tenia repartides pel territori català, tant a Sant Quirze Safaja com també a Barcelona, el Vallès o el Gironès.

Els Mossos d’Esquadra van desarticular, d’aquesta manera, una organització criminal formada per dos clans familiars que conreaven marihuana a gran escala. El grup tenia un entramat d’empreses i societats pantalla dedicades a activitats com la venda de petards.

A l’inici de les investigacions, que van començar fa prop d’un any, la policia va comprovar que el grup estava arrelat a Palau-Solità i Plegamans. Allà controlaven el seu entorn i atemorien part de la població, fet que els permetia actuar amb certa impunitat. A més, utilitzaven persones en situació vulnerable que exposaven com a responsables dels espais, mentre ells procuraven quedar immunes.

Finalment, l’operatiu de la policia va acabar amb la detenció de 19 persones, el comís de vuit centres que es dedicaven a la plantació de marihuana, 11.000 plantes, 2.700 esqueixos i 10 quilograms de cabdells. També es van requisar més de 25.000 euros en efectiu, diverses joies, rellotges de luxe i tres vehicles de gamma alta.

24 febrer 2021

OnaMoianès