24 de febr. 2021

Es multipliquen per dos les persones que fan ús del servei comarcal d’ocupació

Es multipliquen per dos les persones que fan ús del servei comarcal d’ocupació

Així ho demostren les dades que ha fet públiques el Consell Comarcal i el Consorci del Moianès. Segons aquest informe, que detalla els primers resultats dels serveis de promoció econòmica de la comarca, durant l’any passat van acudir al Servei d’Ocupació del Moianès un total de 1.093 persones. Això suposa un increment de més de 660 usuaris respecte el 2019. 

Tot fa indicar que la pandèmia és la causa d’aquest augment de la demanda del servei, així com també l’increment de l’atur que ha patit la comarca durant el 2020. De fet, si ens fixem en els usuaris per municipi, les dades tenen molt a veure amb el percentatge de gent que es troba desocupada. Per exemple, en primer lloc tenim la població de Moià amb 644 persones que han fet ús del servei, seguida de Castellterçol, Monistrol de Calders o Castellcir. 

Val a dir que un total de 229 persones van dur a terme només una primera entrevista mentre que la gran majoria, 864, se’ls va fer un seguiment del cas. Si ens fixem per sexe, les dones utilitzen més el servei d’ocupació que els homes: un 53% respecte un 47. Per últim, les persones amb l’ensenyament obligatori són les majoritàries tot i que també destaquen els usuaris amb un grau mitjà o superior, o els que tenen una llicenciatura. 

24 febrer 2021

OnaMoianès