19 de febr. 2021

Santa Maria d’Oló presenta el seu Mapa de Patrimoni Cultural


febrer 19th, 2021 Dídac Garcia


Aquesta és una eina interactiva que permet conèixer els elements locals més destacats.

Ja fa un temps que molts ajuntaments, també a la comarca del Moianès, s’han sumat a la campanya de crear un mapa online amb tots els punts materials i immaterials que defineixen el poble. Una iniciativa que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que ara s’implanta al municipi d’Oló.

A través de l’enllaç “patrimonicultural.diba.cat” i cercant la població moianesa al buscador es poden consultar més de 400 fitxes amb la informació detallada de cadascuna com són la ubicació, la seva classificació o la història que hi ha al darrera. Es tracta d’un extens repàs del patrimoni local que pot anar des d’emplaçaments, elements arquitectònics o indrets d’interès natural, a també patrimoni immaterial de la zona, com contes, llegendes o cançons.

L’actual mapa l’ha dut a terme l’historiador i tècnic en patrimoni cultural Jordi Piñero Subirana, per encàrrec de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Una feina que s’ha desenvolupat entre els mesos d’octubre de 2019 al juliol de 2020 amb l’ajuda també de molta gent de Santa Maria d’Oló que han proporcionat dades per conformar les fitxes.

Tanmateix, l’equip de govern d’Oló demana col·laboració als habitants per esmenar possibles errors o mancances que pugui tenir el mapa amb l’objectiu d’anar-lo ampliant i millorant en un futur. Es poden fer arribar aquestes suggerències a través del correu electrònic de l’Ajuntament. Finalment, la presentació pública oficial i presencial es farà quan les condicions sanitàries així ho permetin.

Enllaç al Mapa: https://patrimonicultural.diba.cat/municipi/santa-maria-dolo

19 febrer 2021

OnaMoianès