9 d’abr. 2021

Comencen les obres de l’entorn de la Plaça de la Tortuga de Castellterçol



abril 9th, 2021 Dídac Garcia


L’objectiu dels treballs és reduir la velocitat de pas dels vehicles per la cruïlla de quatre carrers i donar protagonisme al pas de vianants. El tram afectat és la carretera de Granera que passa pel bell mig de la població moianesa. D’aquesta manera, es vol aconseguir desdibuixar la imatge de travessia urbana de la pròpia carretera i augmentar el valor de la zona com a espai cívic urbà amb una plataforma única.

Les obres van començar el passat dimarts 6 d’abril i tenen una durada prevista de 6 mesos. Aquests treballs són una iniciativa de la Diputació de Barcelona, la institució que és titular de la carretera i és qui assumeix el cost de la calçada i els serveis que la creuen. Pel que fa al cost de les voreres i les parts laterals se n’ocuparà el mateix Ajuntament de Castellterçol.

L’espai concret comprèn el passeig de la Riba fins a la zona on hi ha ubicat l’espai lúdic de la Plaça dels Estudis. A més, es mantindran les característiques especials de la font, el banc, l’alzina i el triangle de paviment de granit que hi ha a la zona.

Finalment, l’equip de govern ha anunciat afectacions puntuals però no es preveu que les obres suposin el tall general de la circulació del trànsit. 

9 abril 2021

OnaMoianès