9 d’abr. 2021

“Codis QR” a les fonts de Castellterçol per informar de l’estat de l’aigua


abril 9th, 2021 Dídac Garcia


La població moianesa col·loca rètols a les fonts naturals del municipi que permeten accedir a la informació de l’estat de l’aigua per mitjà d’un codi QR.

Aquesta iniciativa forma part d’un projecte de control sanitari de les fonts dut a terme pel propi Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Es tracta de la inserció d’un rètol identificatiu a les 5 fonts naturals del municipi, que són la font del Prat del Pou, la del Pontarró, la de l’Àngel, la de Sant Antoni i la de la Vinyota. En cada una s’hi pot observar el senyal amb el nom de la pròpia font i un codi QR que permet accedir als resultats de les anàlisis de l’aigua. Aquesta tecnologia permet consultar, al mateix moment i lloc, la informació amb un telèfon mòbil.

Val a dir que l’aigua de les fonts naturals no tenen mai garantia sanitària, així que el risc que es deriva del seu consum continua a càrrec de la persona que en fa ús. Tot i això, cada sis mesos, a la primavera i a la tardor, s’analitza l’estat de l’aigua i s’estableixen els criteris de la seva qualitat.

Les dades presentades beuen de les analítiques que realitza l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona. El resultat de l’estat de les fonts del terme són un indicador de la qualitat de les masses d’aigua subterrània, el que significa un recurs de rellevada importància per tot el territori.

9 abril 2021

OnaMoianès