6 d’abr. 2021

El risc de contagi baixa a la meitat després del toc d’atenció de la setmana passada



abril 6th, 2021 Dídac Garcia


Només fa set dies quan el Moianès liderava tots els indicadors a nivell català.

La comarca ha reduït amb escreix tots els registres en una setmana* on s’han practicat 162 PCR i 66 test d’antígens. Del total de proves, 14 han sortit positives mentre que la setmana anterior es van produir 21 contagis. Això ha fet que l’índex de rebrot reculi i passi dels 651 punts als 358 actuals.

Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, la comarca deixa de liderar a nivell català aquest indicador amb 3 punts i baixa fins a 1,32.

Les bones sensacions també venen acompanyades d’un descens dels malalts hospitalitzats, que a hores d’ara només en són 4 i tampoc s’ha hagut de lamentar cap nova defunció.

Si mirem poble per poble, encara preocupen Collsuspina amb 3 contagis i un risc de rebrot de 877 punts i Santa Maria d’Oló, amb també 3 persones infectades i un risc de 522.

Finalment, el ritme de vacunats per dia torna a augmentar i ja són gairebé dues mil persones les que s’han posat la primera dosi i prop de mil la segona.

*Les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut corresponen a la setmana que va del 26 de març a l’1 d’abril.

6 abril 2021

OnaMoianès