6 d’abr. 2021

El “Kiss & Go” arriba a Moià per millorar la mobilitat a les escoles



abril 6th, 2021 Dídac Garcia 



Dues escoles de Moià estrenen avui l’anomenat “Kiss & Go”, una nova senyalització i ordenament de l’espai per millorar la mobilitat a l’entorn escolar.

Un “petó i adéu” són els senyals que l’Ajuntament ha posat a l’avinguda de la Pau i a la de l’Arbre Fruiter de Moià. Els operaris han pintat i senyalitzat les zones habilitades on els pares i mares que porten els fills a l’escola podran estacionar durant un màxim de 5 minuts. El temps que es considera necessari perquè els infants s’acomiadin dels seus familiars, baixin del cotxe i entrin al centre.

L’objectiu d’aquesta iniciativa que s’implanta a partir d’avui és reforçar la seguretat dels alumnes i agilitzar el moviment del trànsit en aquest horari. També pretén millorar la pacificació d’aquest entorn, reforçant la seguretat i fent que els cotxes redueixin la velocitat al seu pas. Per aquesta raó, també s’hi han instal·lat uns reductors de velocitat a la zona.

L’actuació és una iniciativa de l’equip de govern que també compta amb el vist-i-plau dels centres educatius implicats: l’Escola Josep Orriols i Roca i l’Escola Bressol Garrofins. L’horari establert és de dilluns a divendres durant mitja hora en el moment d’entrada i sortida escolar dels alumnes. 

6 abril 2021

OnaMoianès