16 de gen. 2023

El Bages, l’Anoia, el Moianès i l’Alt Llobregat presenten un risc alt per l’episodi de vent

La previsió és que demà el fenomen s’intensifiqui amb cops de 70 km/h amb força incidència a la regió central

Redacció
Manresa | 16·01·23 | 18:48 | Actualitzat a les 19:02

L'episodi de vent s’intensificarà amb cops de 70 km/h amb força incidència a la regió central Arxiu

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’alerta el pla especial d’emergències per risc de vent davant la previsió que demà s’intensifiqui amb cops de més de 70 km/h pràcticament a tot Catalunya, amb una incidència notable a la Catalunya central. En l’àrea d'influència de Regió7, les comarques del Bages, el Moianès, l’Anoia i part del Baix Llobregat presenten un perill alt dins del mapa, mentre que al Solsonès, Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell es mantenen en risc moderat.
 
Al llarg del dia d'avui, les ventades han estat menys intenses del previst, però el pronòstic és que demà el fenomen s’intensifiqui gairebé a tot Catalunya. Bufarà vent molt fort amb ratxes superiors a 70 km/h, sobretot al migdia, a comarques i poblacions on no és habitual aquesta situació, per la qual cosa Protecció Civil demana extremar les precaucions i seguir els consells preventius. A més, el fenomen anirà acompanyat de fort onatge i algunes nevades al Pirineu.

A partir de dimecres, i fins ben estrat el cap de setmana, es produirà un descens notable de les temperatures d’entre 5 i 8 graus per sota de la mitjana climàtica. Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya amb glaçades sobretot de nit i matinada a l’interior de Catalunya. També continuarà nevant al Pirineu occidental almenys fins dimecres.
 
16 gener 2023