21 de febr. 2023

Castellterçol reparteix 6.000 racions de la tradicional escudella

El brou s'ha cuinat en 28 calderes i la festa ha atret centenars de visitants

Joan Capdevila
Castellterçol | 21·02·23 | 19:04




Expectació davant les calderes on es cuinava l'escudella AJUNTAMENT DE CASTELLTERÇOL


Amb la cèntrica plaça de Prat de la Riba plena a vessar de comensals, Castellterçol ha servit aquest dimarts prop de 6.000 racions de la tradicional escudella que se celebra coincidint amb la vigília del dimecres de cendra, tancament del Carnestoltes. Un brou potent i condimentat, a base de magre de vedella, pollastre, botifarra negre, fideus i arròs, amb les espècies tradicionals que li donen el gust característic.

S’ha començat a elaborar des de les 7 del matí i en 28 calderes disposades en línia damunt de brases que n’han fet una cocció lenta. Mentre l’elaboració avançava, la plaça i l’entorn bullia de gent i d’activitat, amb una fira que comptava amb tallers temàtics d’oficis tradicionals.


Comensals menjant l'escudella en un àpat popular AJUNTAMENT DE CASTELLTERÇOL

A partir de la 1 del migdia s’ha començat a servir l’escudella entre els comensals, la major part dels quals l’han degustada a la mateixa plaça, en un àpat col·lectiu aprofitant les taules i cadires que s’hi havien disposat. 

21 febrer 2023

Regió7