5 d’oct. 2023

Castellterçol començarà en breu la reforma i ampliació de l'institut escola

El Departament d’Educació preveu tenir acabats els treballs d’aquí a 3 anys

Queralt Casals
Castellterçol | 05·10·23 | 06:25


L’escola Ramona Calvet de Castellterçol està pendent d’ampliar-se Oscar Bayona


L’esperada reforma i ampliació de l’institut escola Ramona Calvet de Castellterçol, que ara té part de les instal·lacions en mòduls prefabricats, es troba encarrilada i a l’espera d’iniciar-se «en breu». L’augment de preus ha obligat al Departament d’Educació a fer una revisió del projecte que, un cop estigui enllestida, ja permetrà adjudicar i iniciar les obres, que es preveu que estiguin del tot acabades d’aquí a tres anys.


L’institut escola de Castellterçol ja és més a prop de ser una realitat. Segons la directora del Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, els treballs s’han endarrerit perquè «s’ha hagut de fer una revisió del projecte a causa de l’augment de preus» però ha explicat que, amb el projecte ja redactat i només pendent de licitació, «l’inici de les obres serà imminent». Amb tot, assegura que «esperem que l’obra hagi finalitzat d’aquí 3 anys».


El projecte d’ampliació de l’escola de Castellterçol plantejava inicialment guanyar espai en alçada, amb la construcció d’un tercer pis. Finalment, però, s’ha optat per construir un nou espai com a edifici annex a l’actual centre. Segons Boix, «no hi ha remunta i és una ampliació de l’escola amb una ala nova». L’estructura de nova construcció se situarà a l’espai de primària on fins aquest estiu hi havia un mòdul que es va retirar.


Els treballs previstos no contemplen un edifici completament nou, sinó una ampliació molt significativa de l'edifici que històricament ha estat l'escola de primària Ramona Calvet, i que ha de créixer en espai per poder encabir els alumnes de 1r a 4t d'ESO que esperen incorporar-s’hi des que fa uns anys es va introduir la secundària al poble i que ha de permetrà al centre formar realment una unitat. Mentrestant, els alumnes d’ESO estudien en uns barracons situats en un terreny municipal separat de l’escola.

Per fer realitat aquesta ampliació del centre educatiu de Castellterçol, que a la pràctica suposarà disposar d'unes instal·lacions majoritàriament noves amb una reforma de 2.200 m2 i una ampliació de 940 m2, el Departament d'Educació hi destinarà una partida de 5,8 milions d’euros. 

5 octubre 2023

Regió7