9 d’ag. 2024

La Cabra d'Or, protagonista de l'inici de la Festa Major de Moià

La Festa arranca avui amb el pregó de l'Associació de la Cabra d'Or i la representació de la llegenda, dissabte i diumenge.
La Cabra d'Or, en una edició anterior / Arxiu/Laura Serrat


Redacció
Moià 09 D’AG. 2024 6:24

La Cabra d'Or serà l'epicentre del primer cap de setmana de la Festa Major de Moià. Avui serà el torn del pregó, que tindrà com a protagonista, precisament, l'Associació La Cabra d'Or, que organitza els actes de la llegenda i enguany celebra quinze anys de la seva fundació. Després del pregó serà el torn del concert de Malas Costumbres i Me and the Calvophonics.

La llegenda explica la història de la Cabra d’Or, un regal de l’Emir de Còrdova a un noble que el senyor de Planella buscarà desesperadament. Aquesta història es creua amb la d’un amor impossible. L’any passat, la figura de la cabra es va renovar gràcies a un verkami, ja que estava molt malmesa de les tretze edicions anteriors. Aquesta representació i els seus actes seran l'esdeveniment principal del primer cap de setmana de festa, els dies deu i onze.


La Cabra d'Or arrancarà dissabte amb la representació teatralitzada de la llegenda i la caminada popular per trobar la Cabra d’Or. Posteriorment, es farà un sopar de carmanyola i el joc per trobar la figura i, un cop finalitzat, es farà una cercavila nocturna fins al Parc Municipal, on actuaran el grup Divand i PD Cabró. L'endemà començarà la segona jornada de la representació amb tallers infantils i balls de la cabra amb la Banda i Contrabanda Àuria. També es farà un «taller de rocs per apedregar al malvat senyor de Planella i banderes i diademes de benvinguda». Al migdia, serà el torn de la cercavila infantil, que portarà la Cabra fins a l’Ajuntament, i a la tarda, la Gran cercavila per celebrar la troballa de la Cabra d’Or i portar-la al senyor de Planella. Al vespre, s'entregarà la cabra al Planella, i hi haurà l'apedregada i el desenllaç. Posteriorment, es farà un sopar popular i els Balls de la Cabra d'Or. Tancarà la festa el PD Cabrit.

9 agost 2024

Regió7