29 de set. 2024

Mor una excursionista en caure per un barranc a Sant Quirze Safaja

La víctima, de 47 anys, estava caminant amb la seva parella quan s'ha precipitat per una zona coneguda com el Grau de les Escaletes


El rescat s'ha efectuat amb un helicòpter de la unitat GRAE dels Bombers / BOMBERS

Laura Serrat
Sant Quirze de Safaja 29 SET 2024 20:58 Actualitzada 29 SET 2024 22:13


Una dona ha mort aquest diumenge en caure per un barranc al terme municipal de Sant Quirze de Safaja, al Moianès, segons ha avançat El Caso i ha confirmat Regió7. L'alcaldessa de Sant Quirze de Safaja, Sonsoles Letang, ha explicat que es tracta d'una dona que no era veïna del municipi i que estava fent senderisme amb la seva parella en el moment dels fets. Segons El Periódico, del mateix grup editorial que aquest diari, la dona tenia 47 anys.

L'accident s'ha produït al migdia en una zona coneguda com el Grau de les Escaletes, un corriol de muntanya situat a uns 500 metres d'altitud entre els termes de Bigues i Riells, al Vallès Oriental, i de Sant Quirze Safaja, al Moianès. Està situat a la mateixa cinglera dels Cingles de Bertí, al nord-est del Turó de les Onze Hores. Per causes que s'investiguen, la víctima s'ha precipitat per un barranc mentre passejava amb la seva parella i el seu gos.


El punt on ha tingut lloc la caiguda mortal a Sant Quirze Safaja / Datawrapper

En rebre l'avís per l'accident, els Bombers de la Generalitat han activat dues dotacions terrestres i un helicòpter del grup de rescat GRAE amb servei mèdic. Una vegada han arribat a la zona, han comprovat que la dona es trobava en una zona de difícil accés. Malgrat el desplegament dels serveis d'emergències, el personal sanitari no ha pogut fer res per salvar la vida a la víctima.


Fonts policials han explicat que la principal hipòtesi és que es tracta d'un accident i que han obert diligències per descartar altres causes, tal com és habitual en aquests casos.

29 setembre 2024

Regió7