10 d’oct. 2024

Carles Lupiáñez relleva l'ara directora general de Qualitat Ambiental, Sonsoles Letang, a l'alcaldia de Sant Quirze

L'exalcaldessa socialista ha renunciat per dedicar-se de ple al nou càrrec pel qual el govern de Salvador Illa va nomenar fa un mes


Intercanvi d ela vara d'alcalde entre Sonsoles Letang i Carles Lupiáñez / PSC Vallès Oriental

Jordi Escudé
Sant Quirze Safaja 10 D’OCT. 2024 13:36 Actualitzada 10 D’OCT. 2024 14:32


El fins ara primer tinent d'alcalde del govern del PSC a l'Ajuntament de Sant Quirze Safaja, Carles Lupiáñez, ha estat investit nou batlle en aquest municipi en substitució de Sonsoles Letang, que va anunciar la seva renúncia ara fa gairebé un mes després que va ser nomenada directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic pel nou govern socialista de Salvador Illa. Des de les darreres eleccions municipals que Lupiáñez, número 2 de la llista, ostentava les regidories d'Esports i Serveis a les Persones.

L'anunci de Letang com a nova directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic es va fer el 10 de juliol passat, i serà l'encarregada d'impulsar l'establiment d'estratègies, plans i projectes en matèria de canvi climàtic, sobre la base dels compromisos adoptats a la Unió Europea. Unes tasques que l'han portat a deixar l'alcaldia per poder-hi dedicar el temps necessari.


Nascuda a Barcelona l'any 1974, Letang és Enginyera Tècnica Agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya i Enginyera Superior de Forests per la Universitat de Lleida. També ha cursat el Programa de Desenvolupament Directiu d'ESADE (Universitat Ramon Llull), i té un ampli bagatge professional en aquestes especialitats. Ha participat en projectes dins de l’àmbit forestal, agrícola i mediambiental, així com en treballs i direccions de perfil tècnic del Departament de Medi Ambient en l’àrea d’urbanisme, obra civil i edificació. També ha estat responsable de Medi Ambient, dins de la Unitat de Medi, Paisatge i Energia de l’Institut Català del Sòl, un càrrec que encara manté en excedència des de l'octubre de 2019, i que havia aparcat per ocupar-se de les seves funcions en el món local. I en l'àmbit acadèmic, ha compaginat la publicació de guies i articles especialitzats en medi ambient, urbanisme i àmbit forestal amb l’activitat docent com a professora universitària.


Darrerament, i fins a la seva renúncia, Letang havia centrat bona part de la seva activitat en el món local. En les darreres eleccions municipals, el 2023, va assolir l'alcaldia de Sant Quirze Safaja, on també encapçalava les àrees d'Urbanisme, Territori, Medi Ambient i Promoció Econòmica, i ha estat la titular d'Emergència Climàtica al Consell Comarcal del Moianès. En l'anterior mandat va ser cap de l'oposició en el mateix ajuntament i cap comarcal de l’Àrea de Territori, Urbanisme i Canvi Climàtic.

 10 octubre 2024

Regió7