1 d’oct. 2024

El Parc Prehistòric de les Coves del Toll n’explicarà la caça en un nou espai interactiu

L’Ajuntament de Moià n’ha aprovat inicialment el projecte, que constarà d’una pèrgola, elements del taller, serveis i un magatzem


Grup d'escolars fent activitats del Parc de la Prehistòria de les Coves del Toll de Moià / AJUNTAMENT DE MOIÀ


David Bricollé
Moià 01 D’OCT. 2024 16:48

Moià enriquirà el Parc Prehistòric de les coves del Toll amb la construcció d’un nou espai que permetrà al visitant descobrir la fauna de la prehistòria identificant la cronologia d’aquests animals, i també els seus diferents hàbitats durant el Quaternari. La proposta d'aquest complex lúdic i educatiu del Moianès permetrà, a més, que l’usuari es posi en la pell d’un caçador prehistòric, aprenent l’art de la caça.

L’Ajuntament de Moià ha aprovat inicialment el projecte per a l’edificació de les pèrgoles d’aquesta nova àrea, que tindrà la denominació «Anem a caçar». Un dels objectius del parc és submergir el visitant en la vida a la Prehistòria i, a més de la visita a les Coves del Toll i les Teixoneres, es disposa d’un circuit d’espais temàtics que permeten descobrir i palpar aquest període d’una forma activa i amb diferents interaccions.


El projecte que s’ha definit proposa un espai per a la instal·lació del taller Anem a caçar, una pèrgola, serveis i un magatzem situats a la part sud-oest del Parc Prehistòric, a la zona de la Bauma i la Cova Morta. L’estructura serà similar a les ja construïdes i també inclourà els suports necessaris per presentar els continguts del taller. Pel que fa a l’espai de tir del taller, es distribueixen cinc dianes en forma d’animals de caça dins un espai delimitat, situats a tres o quatre distàncies diferents.


Per a la redacció del projecte s’ha tingut en compte l’impacte ambiental. És per això, que, segons han detallat fonts municipals, s’ha buscat reduir el màxim l’impacte visual de les pèrgoles mitjançant materials i estètiques integradores, i minimitzar també l’impacte en la vegetació i la hidrologia local «amb volums simples, construccions desmuntables i reciclables, i adaptades a la topografia».


Per a la creació d’aquest nou espai, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Moià una subvenció per a inversions en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic destinades a la visita pública per un import de 88.223 euros. Es preveu que les obres puguin començar aquest mateix any i tinguin una durada aproximada de 6 mesos.

1 octubre 2024

Regió7