23 de febr. 2021

COVID-19: El Moianès manté un risc de rebrot molt elevat


febrer 23rd, 2021 Dídac Garcia 

Això sí, continua com una de les comarques amb més vacunats per habitants.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 12 al 18 de febrer. Per tant, caldrà veure quina possible afectació té l’increment generalitzat a tot Catalunya.

De fet, la comarca continua amb unes xifres molt similars a les de la setmana passada. Això sí, s’han practicat més proves de diagnosi que normalment. En concret, 390 PCR i 129 test d’antígens. D’aquestes 683 proves en total, un 4,12% han donat positiu. Això es tradueix en 19 persones que se sumen a la llista de contagiats.

A tot això, la comarca pateix un increment de la velocitat de propagació del virus i passa d’1,27 a 1,70 punts, la quarta xifra més alta de tot Catalunya. Alhora, empitjora la situació als centres educatius. A Moià, l’Escola Josep Orriols i Roca té dues aules confinades després de detectar 3 positius. A l’Institut Moianès se n’han detectat 5 i ha obligat a confinar una aula. Finalment, a l’Estany també hi trobem una classe tancada.

En canvi, com dèiem al principi, el risc de rebrot es manté a 438 i baixa el nombre d’ingressats. A hores d’ara només hi ha dues persones a l’hospital.

Si mirem poble per poble, preocupa la capital, Moià, que suma 14 dels 19 contagis de la comarca i on s’observa un risc de rebrot de més de 670 punts.

Finalment, el Moianès segueix com una de les comarques que percentualment ha vacunat més població. En total, s’han posat la primera dosi 755 persones i 602 han fet el mateix amb la segona.

23 febrer 2021

OnaMoianès