30 de març 2021

Castellterçol podrà viatjar pel passat gràcies a la recuperació de 3 mapes del S. XVIII



març 30th, 2021 Dídac Garcia


Els treball de recuperació consta de tres mapes cartogràfics municipals del Principat de Catalunya datats de mitjans i finals del Segle XVIII.

Un equip de conservadors del Taller Berta Blasi, especialitzats en la conservació i la restauració d’obres històriques en suport de paper, pell o pergamí, estan ultimant els treballs per la instal·lació d’unes vitrines a l’Ajuntament de Castellterçol.

Aquests expositors han de servir per mostrar tres mapes cartogràfics del Principat de Catalunya del Segle XVIII. Per un costat, el més antic es va adquirir durant el regnat de Felip V, concretament a l’any 1769. D’altre banda, els altres dos mapes són de l’any 1792, relatius a temps de la República Francesa.

Pel que fa al mapa de 1769 serà instal·lat a la sala d’espera de la planta d’Alcaldia. En canvi, els dos mapes del Principat durant la República Francesa es posaran a la sala de reunions de la zona tècnica, situada a la planta baixa de l’Ajuntament.

Actualment s’està a l’espera dels treballs de l’equip de restauradors però es calcula que, en aproximadament un mes, les vitrines ja estaran instal·lades al mateix edifici de l’Ajuntament. 

30 març 2021

OnaMoianès