30 de març 2021

Les bones xifres de les últimes setmanes queden en paper mullat i es multiplica el risc de rebrot



març 30th, 2021 Dídac Garcia


El Moianès fa diverses passes enrere després d’unes setmanes on avançava el descens de contagis. La comarca torna a liderar l’índex que calcula la velocitat de propagació del virus.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 19 al 25 de març.

Com dèiem, la comarca ha multiplicat de forma alarmant tots els registres en una setmana on s’han practicat 183 PCR i 83 tests d’antígens. Del total de proves, un 9,17% de les persones han donat positiu, o el que és el mateix, hi ha 21 persones que han agafat el coronavirus. Això ha fet que l’índex de rebrot es dispari i passi dels 136 als 651 punts. Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, el Moianès passa, en només una setmana, de 0,76 a 3 punts. Una xifra preocupant que a hores d’ara és la més alta de tot Catalunya.

Aquesta setmana negra, a les portes de Setmana Santa, continua amb l’increment d’un pacient més i ja són 6 els malalts hospitalitzats. A més, la comarca suma una nova defunció. En total, 42 persones han perdut la vida per culpa del virus des de l’inici de la pandèmia.

Si mirem poble per poble, les poblacions on el risc de rebrot ha pujat més són Calders, Moià, Santa Maria d’Oló i Castellterçol.

La nota positiva és que la presència del virus als centres educatius és nula. A hores d’ara, i amb els alumnes d’ensenyament obligatori de vacances, no hi ha cap positiu ni a les escoles ni a l’institut del Moianès.

Finalment, el ritme de vacunats per dia torna a augmentar. En una setmana, 135 persones s’han posat la primera dosi i 90 la segona.

30 març 2021

OnaMoianès