31 de març 2021

Subvencions per la gent gran del Moianès amb problemes per pagar el lloguer



març 31st, 2021 Dídac Garcia 



El Consell Comarcal i el Consorci del Moianès anuncien la convocatòria de subvencions pel pagament del lloguer per a persones grans residents a la comarca.

Els organismes comarcals han posat sobre la taula unes ajudes per a persones de 65 anys o més que es troben en risc d’exclusió social. Això sí, es tracta d’unes subvencions en règim de concurrència competitiva.

Els requisits per optar a la sol·licitud són diversos. Primer, els interessats han de residir de forma legal a Catalunya i que la unitat de convivència no superi uns ingressos mensuals superiors a 2,83 vegades l’indicador de renda de suficiència. Aquest indicador serveix per valorar la situació de necessitat, que és aquella contingència inesperada que apareix i que, per aquella persona o unitat familiar, és impossible fer-hi front. Durant el 2020 a Catalunya, el valor d’aquest indicador de suficiència es troba en 569 euros mensuals o els 7.967 euros anuals.

Per accedir a l’ajuda també s’ha de ser titular d’un contracte de lloguer que sigui el domicili habitual i estar-hi empadronat. A més, aquest no pot superar els 800 euros mensuals i s’ha de pagar per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat o rebut emès per l’administrador de la finca. Com a mínim, a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud.

Amb tot, hi ha temps per presentar-la fins el 30 d’abril d’enguany. Per qualsevol dubte, l’Oficina Local d’Habitatge del Moianès ha habilitat el número de telèfon 93 830 14 18. 

 31 març 2021

OnaMoianès