1 d’abr. 2021

Les reserves de cases rurals del Moianès toquen sostre per Setmana Santa però amb restriccions



abril 1st, 2021 Dídac Garcia


Les cases rurals del Moianès preveuen una bona Setmana Santa “entre cometes”. Les restriccions per grups bombolla provoquen que algunes cases es lloguin sense ocupar el 100% de la seva capacitat.

Com a testimoni, ahir a La Central vam tenir l’Anna Niubó, propietària de la casa rural “El Munt” de Castellterçol i impulsora del projecte “Jo viatjo a casa”. Niubó ha explicat que tenen tots els dies ocupats però que no es pot parlar d’una Setmana Santa normal. El fet d’haver de llogar per una sola bombolla de sis persones provoca que no es pugui treure tot el rendiment d’una casa com la seva, que té una capacitat per a 19 persones.

Aquest primer any de pandèmia ha sigut molt dolent econòmicament pel turisme rural. Niubó explica que, tret del confinament total, mai els han obligat a tancar explícitament. Tot i això, confinaments com el municipal o el comarcal van provocar la cancel·lació de totes les reserves. A més, Niubó no entén perquè en determinats sectors es poden reunir diverses bombolles i en canvi, en el seu cas que es tracta d’un entorn rural, no és possible.

Això sí, en el moment que es va produir el relaxament de les mesures, el nombre de reserves es va disparar tant per Setmana Santa com per l’estiu, sobretot amb clients de procedència catalana. Tot i això, el futur segons Niubó és incert i creu que el més segur és que les restriccions tornaran.

1 abril 2021

OnaMoianès