26 de jul. 2022

Alerta per sequera en una cinquantena de municipis del Bages, el Berguedà i el Moianès

El llarg període sense precipitacions fa que les reserves d'aqüífers i de pantans estiguin en situació delicada

Redacció
Manresa | 26·07·22 | 14:05 | Actualitzat a les 18:11



Situació dels punts més crítics pel que fa a reserves d'aigua Arxiu

Un total de cinquanta municipis del Bages, el Berguedà, el Moianès i l'Anoia es troben des d'aquest dimarts en situació d'alerta hidrològica. Es tracta d'un nivell d'alerta que ahir va decretar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pels baixos nivells dels respectius sistemes d'abastament arran de la sequera pluviomètrica que estan acumulant aquestes zones en els darrers mesos, i que comporta haver d'aplicar un seguit de restriccions en el consum d'aigua.

En concret, aquest nivell d'alerta hidrològica afecta el sistema de la capçalera del Ter (dins del qual hi ha Castellcir i Sant Quirze Safaja), el Llobregat mitjà (que afecta la resta de municipis del Moianès, una desena del Bages i vuit del Berguedà) i l'Anoia-Gaià (que afecta 12 municipis de l'Anoia, bàsicament de la part oest de la comarca i de l'Alta Segarra). A aquests s'hi afegeix la desena de municipis de l'Anoia, incloent-hi la capital, Igualada, que depenen del sistema de l'aqüífer Carme-Capellades, que ja es trobaven en situació d'alerta abans del que es va decretar ahir.

La mesura afecta un total de 135 municipis. Al Bages, els municipis en alerta són: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Gaià, Marganell, Monistrol de Montserrat, Mura, Sallent, Sant Feliu Sasserra i Talamanca. Al Moianès són Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, L’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló. Al Berguedà, els municipis afectats són: Avià, Berga, Casserres, Gironella, La Quar, Olvan, Sagàs i Santa Maria de Merlès. Pel que fa a l'Anoia, els municipis que apareixen a la llista són: Argençola, Bellprat, Calaf, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Els Prats de Rei, Igualada, Jorba, La Llacuna, La Pobla de Claramunt, Òdena, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Vallbona d’Anoia, Veciana i Vilanova del Camí. 

26 juliol 2022

Regió7